Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikkor 24 mm f/1.8G ED AF-S

04.08.2015 13:01

Nikon je z novim širokokotnim objektivom AF-S Nikkor 24 mm f/1.8G ED formata FX obogatil svoj nabor vsestranskih objektivov s fiksno goriščnico in svetlobno jakostjo f/1,8. Širokokotni objektivi se v kombinaciji z zaslonko f/1.8 zares izkažejo pri zajemu dramatičnih perspektiv, 24-milimetrska goriščnica pa je že od nekdaj zelo priljubljena pri fotografih, ki želijo s fotografijami pokazati svojo ustvarjalnost.

Novi 24-mm objektiv odlično zapolni praznino med Nikonovima nedavno predstavljenima objektivoma z goriščno razdaljo 20 mm in 28 mm ter zagotavlja, da je nabor Nikonovih objektivov s svetlobno jakostjo f/1,8 ustrezno dopolnjen. To je objektiv, s katerim lahko posnamete dinamične in prostorske slike, ki bodo pritegnile vsakega gledalca. Zagotavlja odlično zmogljivost v slabih svetlobnih pogojih pri fotografiranju v zaprtih prostorih in omogoča fotografiranje zanimivih širokokotnih motivov z zamegljenimi ozadji. Kratka razdalja ostrenja, ki znaša le23 cm, omogoča večjo vsestranskost in več ustvarjalne svobode. Zaradi kompaktne in lahke zasnove je ta ultra širokokotni objektiv odlična izbira za potovanja. 

Izjemen zapis od roba do roba

Novi objektiv Nikkor z goriščno razdaljo 24 mm se lahko pohvali z izredno jasnostjo in kontrasti v celotnem kadru. Optična konstrukcija vključuje 12 elementov v devetih skupinah. Med njimi sta dva elementa iz stekla z izjemno nizkim lomnim količnikom (ED) in dve asferični leči, Nikonova nanokristalna prevleka pa zagotavlja jasne in kontrastne posnetke. 

Ultra širokokotni format FX. Klasični format DX 

Ta novi objektiv je zanimiv tudi za fotografe, ki jim je ljubši format DX, saj na fotoaparatih D-SLR formata DX zagotavlja goriščnico, primerljivo s 36-milimetrsko na formatu FX. Z njim lahko uporabniki fotoaparatov formata DX izkoristijo visokokakovostno optiko formata FX, ki pri uporabi s fotoaparatom formata DX učinkuje podobno kot klasična goriščna razdalja 35 mm. S to tradicionalno goriščno razdaljo lahko ustvarjate brezčasne in privlačne posnetke. To je zagotovo ena najljubših goriščnih razdalj fotografov, ki želijo ovekovečiti posnetke iz klasičnih perspektiv.

Objektiv AF-S Nikkor 24mm f/1.8G ED bo na voljo od 17. avgusta po priporočeni ceni 849 evrov.

Avtor: Nikon Gmbh

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com