Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Moja osebna ocena

Avtor:Matjaž Intihar
21.08.2003 15:14

 

Vse ocene so moje subjektivno mnenje in niso namenjene kot edina dobra izbira pri nakupu vaše foto opreme. Zavedam se, če imate pravi argument, da se lahko tudi motim. Če se z mojimi ugotovitvami ne strinjate, vas lepo prosim, da z argumenti to tudi zapišete. Z veseljem bom objavil vaš zapis in mojo zmoto. Bodimo objektivni.


V tej rubriki bom predstavil predvsem svoje osebno mnenje o določeni foto opremi. Vendar moje osebno mnenje je lahko za drugače mislečega napačno ali pa se z njim ne strinja. Zato želim vedno poudariti, za kateri namen je oprema namenjena. Le tako se lahko izognemo nepravilnim ocenam. Le te so se s prihodom digitalnih kamer v kompaktnem razredu močno razširile. Pa še danes nekateri japonski fotoreporterji s pridom uporabljajo EOS D6000 iz leta 1996. Si zamišljate digitalno kamero katero poznate iz tega leta v današnji uporabi. Je ni, razen D6000. Seveda ne. Saj tudi nikoli niso bile narejene z namenom uporabljati jih tako dolgo. Šele z letošnjim letom se pričnejo izdelovati kamere za daljši rok. In tako bo tudi na straneh e-Fotografije začetek preizkusov in mojih osebnih ocen. Bil sem že na uradni predstavitvi kamer Samsung V4, Olympus E-1, Canon EOS 300D. Uporabljam D-60, preizkusil sem že refleksni Contax Ndigital, Sigmo SD9, Canon EOS 10D, 1D, kot 1Ds. Konec avgusta grem na foto preizkus kamere Olympus E-1. Torej pravih mojih osebnih ocen bo veliko. Vendar samo tistih, katerih bom s svojimi dolgoletnimi izkušnjami lahko tudi dobro in predvsem iz pogleda dolgoletnega uporabnika tudi objektivno ocenil.
In seveda ne samo foto kamer. Ampak celotne foto digitalne opreme. Fotografija še vedno ostaja samo fotografija. Menja se samo tehnika, kako priti do končnega produkta, t.j. FOTOGRAFIJE.

 

Kljub letu 2003 japonski fotoreporter Miyaki še vedno uporablja EOS D6000. Če ste ob nakupu izbrali kamero za pravi namen, t.j. zakaj jo potrebujete, vam zna še dolgo služiti.Foto: Velko Jukič

 

Datoteke iz kamere EOS D6000 so še vedno primerljive kakovosti s sodobnejšo digitalno tehniko. Tudi samo telo kamere, ki je narejeno na osnovi EOS 1n še zadovoljuje. EOS D6000 je bil narejen in prodajan samo na japonskem tržišču. ( desno od računalnika revija e-Fotografija) Foto: Velko Jukič
Digitalni avtoportret. Za mene lahko v digitalni tehniki uporabimo tudi goljufanje. Zato sam z veseljem uporabljam programe za obdelavo fotografij. Ne obremenjujte se, če vam v določenih svetlobnih pogojih kamera ne zagotovi zadovoljivih tonskih vrednosti. Film vam jih nikoli ni. Pomagali so vam v fotolabolatoriju ali pri skeniranju. Sedaj pa imate v rokah orodja s katerimi lahko sami pričarate vrednosti, ki si jih želite. Zato ne berite tem na račun, ta kamera vleče na zeleno, ta na rdečo. Vsake oči imajom svojega slikarja, oziroma vse se da zadovoljivo popraviti tudi s programsko opremo.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com