Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Model in voda / Fotodelavnica na morju - reportaža

Avtor:Matjaž Intihar
29.09.2014 11:07

Konec avgusta je bila e-Fotografija delavnica "model in voda (1. delavnica)" na reki Savinji. Ob za letošnje poletje začuda sončnem vremenu in uspešni fotodelavnici, smo si zadali nalogo po dodatni. Le s to razliko, da bomo reko zamenjali z morjem.
V krasnem sončnem in toplem dnevu smo se zbrali v Strunjanu. Na obali je bilo že veliko sprehajalcev, zato smo odšli bolj na samo, pod klife. Že na začetku smo spoznali drugi del naslova "voda", saj se je bilo treba zaradi visoke plime sezuti in zavihati dolge hlače.
Ker smo vedeli, da nas čaka tudi fotografiranje v vodi, niti ni bilo težko sprehoditi se malo čez vodo in narediti ta prvi preizkus.

Tokrat je bila z nami Eva. Prijetna punca, že izkušen model, ki je dobro vedela kaj na portretu ljubi objektiv.
Hitro smo se fotografsko ogreli. Eva in predvsem skupina je kmalu izgubila začetno tremo in ideje kako fotografirati so padale same po sebi.
Sonce in topla voda morja, sta vabila žarkov in soli željne. Okoli nas je bilo vse več ljudi, ki niso vedeli ali naj se sončijo, kopajo ali opazujejo nas fotografe, ki smo vseskozi pritiskali na prožilec.

Eva je neverjetno trpežen fotomodel. Tudi fotografi nismo od muh in kdor ni imel kratkih hlač ali kopalk, je imel kaj hitro zmočene dolge hlače. Eva je delovala kot magnet za naše kamere.

Kot bi mignil so minile štiri ure. Žejni, lačni, predvsem pa rahlo utrujeni od sonca smo le odnehali. Kar nekaj jih je zapolnilo kartice, da so si vmes morali vzeti čas, za brisanje starejših posnetkov. Še žal vam bo za njih! hehe

Čeprav smo bili vsi težko oboroženi s "kanoni" in "nikoni", pa danes brez fotofona za direktni prenos slike na FaceBook enostavno ne gre več. Ne malo "zijal" na obali je s fotofoni fotografiralo od daleč in bog ve kaj bodo s temi slikicami. :)

Obe delavnici sta bili odlični. V naslednjem letu bomo novo organizirali že konec aprila. Z Gregom (Dingo), razmišljava o dvodnevni nekje na morju, da izkoristimo božanje modela z jutranjo in večerno svetlobo ter tudi utrip obmorskih mest. Se beremo!

 


 

Model in voda v video zapisu

S hitro povezavo si lahko video ogledate v HD ločljivosti 720 točk.
Prestavite ločljivost 360 ali 480 točk na 720HD.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com