Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.foto-klik.si/
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

FotoPOTEPi Islandija - Oman - Flores in Komodo

14.06.2018 08:08
 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

Letos vas popeljem še na tri FotoPOTEPe. V iskanje severnega sija na Islandijo (oktober), v Sultanat Oman (november) in še neodkriti Flores in otoki Komodo (december).

 


 

Islandija - v iskanju severnega sija (več v napovedi - vstopi)
24. do 31. oktober (zaključujemo prijave, prostora je samo še za en avto)

Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Od Reykjavika gremo do gejzirjev, slapov in geoloških fenomenov. Zvečer pa v lov za najboljšo fotografijo polarnega sija.

Islandija je najhitreje rastoča turistična destinacija. Odpotovati tja od maja do septembra je kot bi šli julija na ogled Dubrovnika. Da se izognemo prveliki gužvi in da ujamemo dovolj jutranje ter popoldanske svetlobe ter zvečer severni sij, odpotujemo na naš drugi FotoPOTEP Islandija konec oktobra.

Islandija je fotografu res prijazna dežela. Bogata z nizko svetlobo in motivi, ki se razlikujejo od videnih v naši deželi. Obenem nam v temnih nočeh, nudi še polarni sij, ki ga ni samo za fotografirati, ampak tudi občudovati.

 


 

Sultanat Oman - potovanje po Jutrovem (več v napovedi - vstopi)
2. do 14. november

Vabim vas posebno potovanje. Oman me je izredno presenetil in mi dal novo popotniško izkušnjo. Veliko so doprinesli domačini in njihov pristop do mene kot turista. Vsekakor ima Oman tudi veliko za pokazati in dati popotniku širša obzorja.

Wadiji so neverjeten kontrast povsem kamnitih gora in zelenih predelov s palmami in vodo. Visoke gore in strmi prelazi kažejo s svojimi kanjoni in starimi zaselki občutek, da ste zašli v neko drugo časovno obdobje. Plaže in toplo morje spočijejo oko on telo ob napornem potovanju. Kampiranje v puščavi pa daje občutek svobode, enkraten pogled na sončni vzhod ali zahod, ter nočni pogled na zvezdnato nebo. Kadarkoli želite, se lahko umaknete v divjino med pesek in redka drevesa, si pripravite šotor, ogenj, večerjo in uživate v tišini.

Bolj je šlo moje prvo potovanje po Omanu h koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

 


 

Flores / Komodo / Bali - potovanje med otoki bogov (več v napovedi - vstopi)
4. do 16. december

Enostavno povedano. Eksotična fotodelavnica, oziroma FotoPOTEP na Flore - Komodo - Bali, vas popelje nekam drugam, v popoln fotografski in popotniški raj. Pokrajina navduši, zelena ali zlata barva te napolni z energijo, raziskovanje po odročnih vaseh vas osreči in poda razgledanost, sončni zahodi spomnijo na romantiko, prijazni ljudje vas začarajo in nasmeh ter veselje vas bosta spremljala še dolgo časa tudi doma. Ja doma, kjer je vse to že zdavnaj izginilo in nas je spremenilo v trde maske brez nasmeha in stroje, katere iz dneva v dan programirajo, da samo še hlepijo po več in več.

Srčno si želim, da bi lahko bil vsak fotograf enkrat deležen teh motivov in veselih nasmejanih ljudi. Obenem spoznamo komoške varane, plavamo z mantami in se povzpnemo na griče vulkanskih otokov.

Ne moreš spregledati čudovito turkizno morje, rajske palme, ter sanjske plaže. Ja, kdor želi morje, otoke, peščene plaže in kakšen treking, bo tu našel vsega v veliki meri. Obenem pa na Floresu še niti ni opaziti pravega turizma. Pravi ODKLOP!

 

Prijave in informacije...
 

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com