Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

Hitri čolni / FotoPOTEP Tajska

24.06.2016 16:51

Avtor: Matjaž Intihar

Dolgi so okoli 15m. Prostora je za do 30 oseb in posadko. Predvsem iz Phuketa in odvisno od izleta ter dneva je čoln poln, kar pomeni, da ni preveč udobnega sedenja. Pa nič ne de, vožnje v kosu je za uro in na voljo je že lokacija za izstop. Nekje samo za plavanje in podvodni svet, drugje za trdna tla otoka. Čoln poganjata najmanj dva motorja. V večini so celo trije. In to vsak po vsaj 200KM. Največ je 225KM Honda motorjev.

Priporočam,  čeprav se vam na začetku, ko pridete na čoln fino zdi, da ne greste na premec, to je prednji del čolna. Kot prvo se dvigne, je najbolj občutljiv za valove, posledično udarce in to je odprt del čolna, kar pomeni močan veter in sonce. Na Tajskem je to močno, zelo močno in zna vas pošteno opeči.
Meni najbolje se je vsesti na krmi, takoj za motorji. In to na sredini. Ne čutite nobenega vala, v bistvu sedite na moči motorja. Res pa, da znate biti ob prvem postanku močno živčni, saj nazaj v čoln pridejo vsi mokri in po klopi teče. Pa nič zato. Kmalu so mokre vse klopi, vi pa od plavanja prav tako. Vendar, voda, zrak, vse je toplo in mokrota ni moteča.
Na čolnu je poleg vodiča še "kapitan" in posadka vsaj štirih. Vse je zelo organizirano in urejeno. Pametno se je  držati pravil glede napovedanih časov odhodov. Saj ne, da ne preštejejo ali čakajo. Vendar se je že zgodilo, da jih je močno priganjal čas, ali drugi čolni, ki bi radi vpluli v zaliv. Če zamujate pol ure ali več lahko, da boste prenočili na otoku in počakali jutrišnji čoln, oziroma najeli dolgorepi taksi.

Nasvet! Kot v primerih naših izletov, se zna zgoditi tudi kratka nevihta. Lije izredno močno, vendar so čolni z odlično streho. Pod sedeži so odprtine za nahrbtnike, brisače. Tako je bila naša fotooprema dobro zaščitena. Če te ujame dež na prostem, si v trenutku premočen do kože. Dež je topel, zato je še vedno bila taka nevihta enkraten dogodek za udeležence, ki si ga vsak z nasmehom zapomni kot odlično doživetje. Priporočam samo, da se s seboj v fotonahrbtnik vedno doda palerina ali večja vreča. Ne za vas, ampak, da se v njo zavije nahrbtnik.

Vsi članki FotoPOTEP Tajska

 
Avtor: Matjaž Intihar

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com