Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Fotoreportaže / Zapisi

 • Energija, glasba, gibanje – intervju s Tanjo Likeb

  Za dobro fotografijo ni dovolj samo talent, pomembne so tudi izkušnje. Nujna je tehnična dovršenost in najpomembnejše – mora biti izpovedna!

 • Posebneži med objektivi

  Proizvajalci so naredili veliko posebnih objektivov. Med njimi jih nekaj izstopa v večji meri.

 • Fujifilm X-H1 predstavitev v Lizboni

  Pri Fujifilm imajo vrhunsko tehnologijo za najdražje objektive, ki se uporabljajo v TV in filmski industriji. Kar malo čudi, da do sedaj niso ponujali vrhunskega video zajema. S prihodom brezzrcalne fotokamere X-H1 je drugače.

 • Žirafe - živali, ki se dotikajo neba - Fotoreportaža

  K žirafi lahko pridete brez težav zelo blizu. Zato jih lahko fotografirate z opremo od fotofona naprej. Še najbolj zanimivi so posnetki, ko pijejo vodo, ali ko so ob njih zveri, kot hijene in gepardi. Žirafe odidejo samo v primeru, če v bližini začutijo leve. Zato se nekih posebnih fotografskih napotkov za fotografiranje žiraf niti ne potrebuje.

 • Fujifilm v svetu srednje formatnih kamer (GFX 50s)

  Že pišem test in mnenja o GFX 50s. Da ne bom v preizkusu kamere Fujifilm GFX 50s preveč uvoda podajal v stilu Fujifilm v zgodovini, pa glede na posebnost kamere nekaj več o Fujifim in njegovi tehnologiji v tem samostojnem poglavju.

 • Foto industrija v prodajnih številkah

  Japonska fotografska industrija je zaspala. Deluje, kot da držijo glavo v pesek in si govorijo, da bomo z "okrnjenimi" fotokamerami zadovoljni. Ja, "old boys" fotografi bomo. Novi?

 • Fotokina 2016 / 20 let nazaj v novi preobleki

  Photokina gre z novostmi naprej. Zdaj niso pomembni časopisni članki in objave v revijah. Vse se mora dogajati hipno in pomembno je, koliko tvitov, fotografij, videov, je bilo objavljeno na spletnih medijih v času sejma.

 • Kemija, Adijo!

  Revija Moj Hobi / november 1996
  Moj prvi ohranjeni članek o predstavitvi prihoda digitalne fotografije in njene prihajajoče zmožnosti.

 • Predpraznično srečanje 2015 / Video reportaža

  Hvala vsem, ki ste prišli na naše že tradicionalno predpraznično druženje. V letu 2016 vam želim veliko uspešnih fotografij.

 • Fotografija v prihodnosti

  Smo pred novo, večjo revolucijo. Mnogo večjo, kot je bil preskok iz asfalta na stekleno ploščo, nato na film ali celo na tipalo. V bistvu je bil to samo manjši napredek v tehniki. Torej zajemu fotografije. Za »pravo« revolucijo potrebujemo nov pristop. In ta je že pred nami!

 • Model in voda / Fotodelavnica na morju - reportaža

  Tokrat je bila z nami Eva. Prijetna punca, že izkušen model, ki je dobro vedela kaj na portretu ljubi objektiv.

 • Fotokina 2014 / Premešane karte

  Mogoče "old boys" kot imenujejo zdaj nas uporabnike kamer DSLR, ne bomo razumeli ali želeli sprejeti dejstva. Vendar Canon in Nikon že nekaj časa nista več tisti podjetji, kamor smo vsi najprej pristopili in iskali novosti, trende. V bistvu sta postala v fotografiji, ki je dobila neverjetno širok pomen v množici manjša, povsem nišna igralca z nekimi veliki "škatlicami" in dragim "steklom".

 • Fotodelavnica "Model in voda" - reportaža

  Nova fotodelavnica bo 27. septembra ob 10h

  Reportaža - Fotodelavnica "Model in voda" je lepo uspela. Žal smo na taki delavnici omejeni z udeležbo, zato sva se z Gregom odločila, da jo v soboto 27. septembra ponovimo. Le s to razliko, da se bomo preselili na morsko lokacijo.

 • Nova prelomnica v fotografiji

  Kamera na osnovi analogne EOS 1n in s Kodak digitalnim delom je bila tako posebna, da po svetu niso verjeli, da jo res predstavljamo. Vsi so se spraševali, kje je ta Slovenija, da že ima na ogled to tehnologijo.

 • Predpraznično srečanje 2013 / Fotoreportaža

  e-Fotografija tradicionalno predpraznično srečanje v Ljubljani, smo letos naredili malo drugače. Za uvod smo se z ladjico popeljali po Ljubljanici in si tako na drugačen način ogledali lepo okrašeno in svetlobno barvno Ljubljano.

 • Foto vikend na Krvavcu / Reportaža

  Ni kaj, bila je čudovita fotografska izkušnja. Zahvala vsem v hotelu Raj in tistim v poletnem parku, ki so nam omogočili to delavnico. Še se vrnemo!

 • Fotokamera? - l. 2013 nova revolucija in evolucija

  Če smo leta 2000 spremljali začetek digitalne fotografske tehnologije in njen hiter prehod med množice, je sedaj po 10 letih fotografija prav zaradi fotofonov in tablic, prišla dobesedno med vse nas. Fotofon nam je vsem vedno pri roki, »prava« fotokamera ne.

 • Prenovljena stran e-Fotografija.si

  Pred vami je prenovljena stran e-Fotografija. Zaradi velike obsežnosti člankov, preko 3000 jih je, katere je bilo treba prenesti iz stare strani, lahko da manjkajo v člankih linki do novih povezav, kakšen naslov, slike ali podnapisi oblikovno še niso urejeni. Počasi bomo vse skupaj popravili, prenovili, najbrž tudi z vašo pomočjo.

  Upam, da vsem rednim obiskovalcem strani, začetek iskanja člankov ne bo predstavljal prevelikih težav. Počasi se bomo vsi skupaj navadili na novost. Če pa kaj ne najdete, želite podati idejo, nasvet, vas prosim, da to sporočite na e-Naslov e-Fotografije. Hvala za obiskovanje strani, branje, mnenja in vprašanja.

 • Fotodelavnica v Arboretumu / kratka reportaža

  Kar 20 fotografinj in fotografov si je zaželelo spoznati nekaj več o lastni fotoopremi in fotografiranju rož. Arboretum je bil barvit, prepolen raznobarvnih tulipanov. Obenem nam je še odlično služila še svetloba.

 • Fotokamere leta 2012 po izboru bralcev e-Fotografija

  3696 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Canon EOS 600D (vstopni) / Nikon D7000 (hobi) / Canon EOS 7D (napredni APS-C) / Nikon D800 (napredni FF) / Canon EOS 1D X (pro) / Canon S50 IS (megazum) / sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).

 • Fotokina 2012 »Svet slike« / Novi fotografski trendi

  Ker so snovalci sejma spoznali, da z delovanjem kot zadnji prejšnji Photokina ne bo šlo, so šli v nove trende in spremenili koncept. Photokina 2012 je združila celoten spekter tehnologije slike, v katerem je fotokamera samo še eden izmed najbolj pomembnih produktov za zajem slike. S prihodom digitalne tehnologije, se je fotografski svet močno razširil z računalniško tehnologijo in programi, mobilnimi telefoni, navigacijo ter drugo tehnologijo, ki danes združuje moto Photokine, t.j. »Svet slike«.

 • Ob 25 letnici sistema Canon EOS

  Ni kaj, 25 let vodstva v vseh segmentih fotokamer je popolna doba. V fotografskem svetu ni hitrih premikov. Canon ima še vedno najširšo bazo uporabnikov, ti pa v svetu DSLR nikakor ne menjajo opremo čez noč.

 • Avtorske pravice v vrhunskih športih - Stroga nova foto pravila v Formuli 1

  Svet F1 tako strogo in učinkovito nadzoruje vse prisotne medije, da le ti delujejo znotraj strogo dovoljenega območja dela, ter tako ne kršijo (donosnih) avtorskih pravic in na njih stkanih »mega« pravic. Seveda imajo vsi tisti, ki to spoštujejo tudi mirno delo znotraj svojega dovoljenega področja, kršiteljev pa skorajda ni!

 • Afrika, z motorjem in fotokamero / Zvone Šeruga za e-Fotografijo

  Izkušenj na tej celini imam kar nekaj in vem, da je afriška eksotika trda, fotografsko delo pa gre pogosto prek zelo široke palete odnosov z ljudmi: od vaških otročajev, ki skačejo pred objektivom – mene tudi, mene tudi! – prek starih mamc, ki stegujejo roko – plačaj, potem pa slikaj – do trdih pogledov možakarjev v turbanih, ki včasih bliskajo sovraštvo: niti pomisli ne!

 • Fotokamere leta 2011 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  Kar 3066 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D5100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S40 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).
 • Predbožično srečanje e-Fotografije / Reportaža

  Občasna druženja e-Fotografov, so prinesla tradicionalno prednovoletno druženje. Da pa se samo ne vsedemo in kakšno bolj ali manj fotografsko rečemo, smo se potrudili, da tudi na tem druženju izkoristimo našo fotografsko opremo in se kaj novega naučimo.

 • Fotografski tečaj e-Fotografija in evolucija moje fotokamere

  Iz minute v minuto so se mi odpirali novi svetovi. Razlage, kje, kako, kdaj in zakaj uporabiti določene funkcije, so bile jasne, poučne in razumljive za nas »telebane«, ki o fotografiranju skorajda nimamo pojma.

 • Kratek video "On the road" / Fotopotep Bali Indonesia
  Peljemo se skozi vas in povsem po fotografsko se sliši, ustavi, ustavi... Pred trgovino miza, na njej pa piton, leni legvan in okoli vseh še drugih njim "domačih" živali, otroci.
 • Z Nikonom na pot: prijazna izpoved lastnika Canona
  Nikona v vseh teh petintridesetih letih skorajda nikoli nisem držal v rokah. A v tem času očitno le dovolj dozorel, da končno in bolj konkretno pogledam čez planke. Ideja je zrasla kar sama od sebe, ko sva pred meseci ob drugem špricerju ždela z Matjažem, velikim gazdo te revije. In govorila o Borneu, kamor odhajam čez par dni. Ta čas, ko se bo on s skupino fotografov mučil na Baliju, ubogi.
 • Canon 5200mm f/14

  Leta 1965 je Canon naredil tri ekstremne zrcalne objektive. 800mm f/3.8, 2000mm f/11 in 5200mm f/14.

 • Fotokamere leta 2010 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  1744 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D3100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S30 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in Leica M9 (kompaktne z večjimi tipali brez zrcala).
 • Canon in Nikon skupaj: Smrtni greh!?!

  Si lahko predstavljate da nekdo kupi vrhunsko ohišje Canon, nato pa nanj posadi kak čuden objektiv Nikkor?

 • e-Fotografija prednovoletno srečanje v video zapisu

  28. 12. smo vas povabili na naše e-Fotografija fotografsko srečanje, da se ob druženju poizkusimo še v večerni fotografiji brez in z bliskavicami. Vaš odziv je bil enkraten in taka delovna druženja bomo še ponovili.

 • Filipini za e-Fotografijo - Otočje za hitro ljubezen

  Filipini so seveda morje, najprej to. Otoki sicer dopuščajo ogromno možnosti še česarkoli drugega, od dolgih plemenskih trekingov, do plezanja na vulkane, prebijanja skozi džungle ali velikonočnih križanj fanatičnih Kristusovih vajencev. A morje je vseeno in še vedno zakon.

 • Photokina 2010 - novi fotografski trendi
  Če sem ob zapisu iz Photokine izpred dveh let zapisal, da prihaja čas fotoknjig, lahko sedaj rečem, da prihaja čas 3D tehnologije slike in videa.
 • Iščem Canon servis

  Zadnja generacija Canonov zdrži kakih 3 tisoč posnetkov z enim polnjenjem, ker pa sem na prvem mestu imel v načrtu snemanje dokumentarnega videa, se mi je zdelo, da toliko posnetkov sploh ne morem narediti.

 • Analogne anomalije: Atsushi Nishio iz Kobeja
  Mladeniču na letališču Kobe je bilo ime Atsushi Nishio, doma je prav iz Kobeja, sicer pa študira fotografijo. Presenečenj še ni bilo konec! Seveda je imel razen rolleiflexa s sabo še celo torbo digitalne opreme, a je zraven nje imel v navadni plastični vrečki s sabo še 40 'roll' filmov: kodak TRI-X-pan s 400 ISO!
 • Športna fotoreportaža iz Planice
  V Planici smo se dijaki naučili veliko novega in dobili neprecenljive izkušnje s področja fotoreporterstva in športne reportaže. Spoznali smo, kaj pomeni akreditacija v pravem pomenu besede, saj brez nje fotograf nima možnosti dobiti ugodnega položaja za fotografiranje.
 • Fotografiranje hrane z bliskavicami / Fotodelavnica

  Gledalcu se morajo ob gledanju slike "pocediti sline" in mora postati lačen, pa čeprav smo namesto sladoleda fotografirali obarvane kuglice pire krompirja, ali imamo v kozarcu namestu ledu plastične kocke. In seveda, ne boste lačni saj bomo po fotografiranju hrano lahko tudi pojedli. Torej, novo znanje, dobre fotografije in slastno kosilo je zagotovljeno. Si lahko želite od fotodelavnice še več?

 • Kenija, znana, a povsem drugačna
  Pogosto slišim: a v Kenijo greš? Kaj boš pa tam počenjal, saj tja hodi pa že vsak turist ... Kar je mogoče res. Desetletja dolgo je bila prav Kenija sinonim za Afriko. Neskončne savane, v katerih sonce zahaja za krošnjami mizastih akacij, Hemingway s trdim pogledom in z nogo na pravkar ustreljeni levinji, masajski bojevniki v žaru divjega plesa, okoli njih pa se dviga prav v vročino opoldneva na ekvatorju.
 • DSLR kamera leta 2009 - po izboru bralcev e-Fotografija.si
  4368 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo Nikon D5000 (vstopni), Nikon D90 (hobi), Canon EOS 7D (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S10/20 IS (megazum) in Canon G11(napredni kompaktni). Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izbiri kamer leta 2009.
 • Kdo je avtor fotografije?

  V Sloveniji prevladujejo bolj individualisti, zato ni čudno, da je skupinsko avtorstvo za nas precej »trd oreh« in je take prakse bolj malo. Tudi uredniki revij se običajno čudijo, kadar kdo zahteva, da je ob fotografiji navedenih več soavtorjev.

 • S foto in video opremo na konec sveta

  Poleti sem se mesec in pol dolgo potepal po Zahodni Papui – skrajni vzhod Indonezije je to in še pred nekaj leti se je ta del otoka Nove Gvineje imenoval Irian Džaja. To ni bilo ravno idilično turistično potovanje, Zahodna Papua je ena zadnjih zaresnih divjin današnjega sveta. Velika za štirideset Slovenij je večinoma prekrita z močvarnimi džunglami, le v osrednjem delu otoka se dvigajo vrhovi vse do pet tisoč metrov visoko.

 • Druga fotodelavnica poročne fotografije / reportaža

  Po nekaj več kot treh urah fotografiranja smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. 18. oktobra bo III. poročna fotodelavnica.

 • Modna fotodelavnica v Kopru in Ankaranu - reportaža

  V pozno popoldanskem delu smo se srečali z dodajanjem svetlobe preko bliskavice in v večernem delu lovljenjem rdeče in modre svetlobe, ki še vedno osvetli tipalo kljub temu, da je za naše oči že nevidna.

 • Foto oddaja na TV Pika

  Drugo oddajo si že lahko ogledate tudi na spletu (www.poptv.si). Link do oddaje je v članku.

 • Matjaž Intihar predavanje - Obdelava fotografij in Adobe Photoshop

  Junijsko predavanje Obdelava fotografij in Adobe Photoshop CS4, ki ga Klub e-fotografija redno vsak tretji ponedeljek v mesecu pripravi za občinstvo v Knjižnici Otona Zupančiča je izpolnil Matjaž Intihar –slovenski guru digitalne fotografije.

 • Fotodelavnica poročna fotografija / reportaža

  Vsak hobi fotograf je slej kot prej postavljen pod vprašanje kolegic, kolegov, sorodnikov in znancev; bi ti prišel fotografirat najino poroko? In v hobi fotografu je toliko fotografske žilice, da le redko reče ne. Vendar se kaj hitro vsak fotograf zaveda, da fotografiranje pomembnih dogodkov ni enostavno opravilo. Po nekaj več kot štirih urah fotografiranja na soncu smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. Ne smemo pa pozabiti še na znanje obdelave fotografij in konec koncev smo mi tisti, ki moramo za foto album ali foto knjigo izbrati prave fotografije in vse to zapakirati v neko smiselno celoto.

 • Fotografska delavnica Kostanjevica na Krki, Otočec / tema Pokrajina / Portret

  Tečaj fotografije pokrajina/portret je za nami. Nekaj vzdušja in fotografijij udeležencev.

 • e-Fotografija / AKT fotodelavnica z Boštjanom Gunčarjem

  Da se lahko tudi sami preizkusimo v tej lepi a izredno težki zvrsti fotografije, smo se zbrali v studiju mojstra fotografije telesa. Boštjan Gunčar nam je odkril osnove skrivnosti svetlobe, ki je v vsej svoji pravilni uporabi še kako potrebna pri fotografiranju akta, ki nam nudi na tisoče odtenkov.

Fotoreportaže / Zapisi

 • Intervju z g. Kazuto Yamakijem / Sigma

  Z Matjažem sva se že kar nestrpno prestopala pred Sigmin razstavnim prostorom in čakala na najin intervju. Bila sva namreč do sekunde točna, gospa na sprejemnem pultu pa je že deset minut iskala gospoda, s katerim naj bi imela intervju.

  01.11.2004 09:12
 • Bilo je nekoč na Kreti

  Sonce, morje, dobra družba in zabava, z drugimi besedam - absolvent na Kreti. Party se je začel takorekoč takoj, prvo pravo rajanje pa že ob vstopu na ladjo. Od takrat pa do vrnitve domov ni bilo popuščanja party ritma.

  21.10.2004 07:57
 • SanDisk novinarska konferenca / Photokina 2004 (SLO / ENG)

  »Digitalno revolucijo fotografije spremljam že od vsega začetka vendar je trajala dlje kot sem pričakoval.« S temi besedami je novinarsko konferenco začel Eli Harari, ustanovitelj in najvišji mož enega najprodornejših proizvajalcev spominskih kartic SanDisk.

  12.10.2004 17:43
 • Interview with Olympus senior R&D managers Toshifumi Nakano and Masaharu Hamada

  Our first interview was with Olympus. Representative of Olympus Slovenija, Miha Klepac, made a great effort and made it possible we could talk to two Olympus senior R&D managers.

  07.10.2004 17:41
 • Compact Flash Association (ENG / SLO)

  I'm not ashamed to say I had no idea what CFA is or what it does prior to visiting their Photokina stand. Brez zadržkov priznam, da pred obiskom razstavnega prostora CFA sploh nisem vedel da le-ta sploh obstaja ali vsaj kaj počne.

  07.10.2004 16:11
 • Interview with Mr. Takaya Iwasaki, Canon representative for CE and NEE, Africa and ME

  If you are looking for the bigger picture of future photo technologies, you need to ask the market leader about it. Canon will remain a leader for quite some time to come, said general director of a competetive company a year ago during one of the conferences.

  06.10.2004 15:56
 • Kaj je novega predstavila Photokina 2004

  Sejem Photokina je že zaprl svoja vrata. 160.000 obiskovalcev, 1600 razstavljalcev iz 50 držav, 5300 akreditiranih novinarjev, so za nas impozantne številke. Vendar, če pogledam sejemsko prireditev iz oči obiskovalca izpred štirih ali še celo bolj oddaljenih let, potem bi lahko rekel, da se sejma v bližnji prihodnosti niti ne potrebuje več.

  04.10.2004 15:51
 • Ježeš, še eden / Kupujemo fotokamero

  Zgornji stavek zelo dobro ponazarja moje misli, ko me znanci, ki so se spomnili, da sem obsedenost s Hi-Fijem zamenjal za obsedenost s fotografijo, pobara za nasvet pri nakupu digitalne foto kamere.

  30.09.2004 15:29
 • V živo iz Photokine / prvi vtisi iz PRESS konferenc

  Prvo javljanje iz Photokine 2004

  27.09.2004 15:42
 • Kamfest: Koncert – Klapa Mali Grad

  Ali imate radi Dalmacijo? Ali imate radi glasbo? Ali imate radi dalmatinsko glasbo? Če ste na vsa vprašanja odgovorili pritrdilno, potem bi morali obiskati Kamnik v večernih urah četrte avgustovske nedelje.

  07.09.2004 10:18
 • Olimpijske Igre Atene 2004

  Po Barceloni 1992 in Sydneyju 2000 so bile olimpijske igre v Atenah tretje poletne igre, ki sem si jih ogledal »v živo«. Vedno znova me ta dogodek kot gledalca in ljubitelja športa navduši in tako je bilo tudi tokrat. Olimpijske igre je težko opisati z besedami, popolno pa jih ne more pričarati niti vsemogočna televizija.

  04.09.2004 09:57
 • PhotographyBLOG and Mark Goldstein

  Photokina is just around the corner. There's just no way around it for us photographers is it? You could say it is the time of year where we start acting all goofy, like kids in a toy store or a chocoholic in some french or belgian chocolatiere (if that particular feeling strikes closer to home)

  04.09.2004 09:54
 • Rabac Summer Festival 2004

  Rabac Summer Festival 2004 je letos potekal že četrtič zapored na Golubijera plaži. Prvega festivala leta 2001 se je udeležilo 2000 ljudi, naslednjega 3000, leta 2003 pa je bilo na festivalu 4500 ljudi.

  15.08.2004 09:06
 • Mobikrog / Dirkaški dan

  Odpravil sem se na dirkališče Mobikrog, saj se je obetal zanimiv dirkaški dan. Potekala so tekmovanja v Seicento kupu, dirka youngtimerjev za avstrijsko prvenstvo ter Supercup.

  15.08.2004 08:33
 • Kranfest 2004

  Tudi letos se je odvijala 22. tradicionalna Kranjska noč, ki je poskrbela za eno največjih prireditev na tem koncu Slovenije. Prireditev je trajala štiri dni, vsi dnevi pa so se začeli ob deveti uri, kjer so se lahko otroci učili številne tuje jezike.

  07.08.2004 09:01
 • Kako nastane letalo?

  Človek si je že od nekdaj želel leteti in vsi že od malega pogledujemo v nebo, ko vidimo ptice, oblake ali pa letala. Prav slednja, že več kot 100 let omogočajo človeku, da občuti svobodo letenja, pogled na naš planet od zgoraj, stik z oblaki. Danes brez letal več ne gre.

  02.08.2004 08:30
 • Photo Roadtrip 'Jedešpečeserešpeče'

  Cesta. Ravna kot puščica. Na levi strani žitno polje, na desni mlada koruza. Do koder seže pogled. Vso to monotonijo razbijajo le vodni stolpi, ki vsake toliko časa zrastejo iz tal in manjši gozdički, ki so po čudežu ušli sekiri.

  20.07.2004 08:14
 • Raj je raj na Rock Otočcu

  Ker me je tako vleklo na Rock Otočec sem bil malce prehitro na prizorišču dogajanja in sem ostal zunaj vrat, ki so zapirala raj na Otočcu. Redarji so bili tukaj neusmiljeni, in zaradi varnosti niso spuščali notri nikogar, razen delavcev, ki so hiteli z zaključnimi deli. Tu se je izkazala akreditacija e-Fotografija, saj je glavni organizator Franci Kek hitro naročil varnostnikom, da imam kot e-fotograf prosto gibanje za fotografiranje po prizorišču.

  15.07.2004 08:08
 • S kompaktom na zabavo

  Naš največji festival elektronske glasbe Meet Me, se je letos, kot tudi že dve leti poprej odvijal na letališču pri Divači. Po prvem festivalu, se je iz Zelenega gaja v Novi Gorici, prestavil v Divačo in vse kaže, da se bo tudi naslednje leto odvijal na zdajšnji lokaciji, saj je Divača oddaljena le nekaj deset minut vožnje iz Ljubljane ali primorske.

  15.07.2004 07:53
 • Motokros Brnik 2004 ali kako se je vse zarotilo proti meni

  Pa se le pripeljem na prizorišče tekmovanja in začuda iz sivo črnih oblakov ne curlja in kaplja. Na vhodu imam toliko opravka s foto aparatom ter objektivi, da me vratarja v vsej moji pomembnosti spustita naprej, ne da bi povprašala po akreditaciji ali čem podobnem.

  12.07.2004 08:04
 • Poizkus digiskopije v Krajinskem parku Sečoveljeske soline

  Moj dedek mi je nekoč dejal: 'ko spoznavaš nove ljudi, najprej ugotovi, če so ljubitelji živali in narave.

  01.07.2004 22:10
 • Digitalna prevara!

  Fotografija je od nekdaj služila za neke vrste dokazno gradivo, za odraz dejanskega stanja pred objektivom v trenutku, ko je fotograf pritisnil sprožilec. Pa je res tako? Kdor je slišal za fotografijo, je gotovo slišal tudi za retuširanje.

  24.06.2004 21:52
 • Cvetje v gibanju / "Prvi slovenski ženski tek"

  "Bog živi Vas Slovenke, prelepe žlahtne rožice...". Tako je pred mnogimi leti zapisal naš France. Verjetno pa si France v tisti časih moške prevlade ni mogel misliti, da bodo ženske nekoč enakopravne z moškimi. Na vseh področjih. (R)Evolucija!

  19.06.2004 21:43
 • Bikefight v Trbovljah

  "Strela te udari, lahko te toča sesuje, ali pa te preprosto posrka tako visoko, da zmrzneš", je razlagal Kurty, ko smo med vožnjo iz Ljubljane opazovali oblake nekje nad Trbovljami.

  17.06.2004 21:31
 • 2. slovenski festival starodobnih vozil

  V soboto, 15 maja 2004, je potekal v okviru občinskega praznika občine Komenda 2. slovenski festival starodobnih vozil. Organizirala sta ga Športno društvo Komenda in Društvo starodobnih vozil Kamnik. Srečanje s pričetkom ob 9:30 je potekalo na hipodromu.

  16.06.2004 21:28
Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com