Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.foto-klik.si/
http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

FotoPOTEPi 2019 - predstavitev

05.11.2018 16:45
 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

Tudi v letu 2019 vas popeljem na različne FotoPOTEPe spoznati in fotografirati lepe motive sveta. Imate dobro fotografsko opremo, kompaktno fotokamero ali samo fotofon? Ni pomembno, z vsemi se da zajeti spominsko fotografijo in videti zanimive kraje. Še vedno velja, zelo majhne skupine s poudarkom na; Videti - Fotografirati - Uživati, ter na glavnih lokacijah biti ob pravi svetlobi.
Na FotoPOTEPu bodo enkratni spomini ohranjeni za vedno!

Destinacije in datumi:

Sultanat Oman - potovanje po Jutrovem / 26. januar do 7. februar (predstavitev 22. 11. ob 18h)
Islandija - v iskanju severnega sija / 14. do 21. februar (predstavitev 20. 11. ob 18h)
Flores / Komodo / Bali - potovanje med otoki bogov / 4. do 16. april (predstavitev 20. 11. ob 18h)
Namibija - Potovanje po deželi najlepših kulis / 22. april do 7. maj (predstavitev 20. 11. ob 18h)
Aljaska - Last Frontier / 22. junij do 5. julij (predstavitev 20. 11. ob 18h)

Naj bodo FotoPOTEPi zabeleženi še s fotokamero in enkratni spomini ohranjeni za vedno! 

Predstavitev FotoPOTEPov 2019 (razen Oman),
bo 20. novembra ob 18h

(lokacija predavalnice).
Potujete sami, v družbi, organizirano... Vas zanimajo lokacije najavljenih FotoPOTEPov, kako in kdaj do njih in kakšen fotonasvet?

Več informacij na mail fotopotep2019@e-fotografija.com
 


 

Sultanat Oman - potovanje po Jutrovem (več v napovedi - vstopi)
26. januar do 7. februar
- zaradi velikega zanimanja bo predstavitev FotoPOTEP OMAN 22. 11. ob 18h
- posebno predavanje bo še 17. decembra v Hostel Celica.

Vabim vas na posebno potovanje. Oman me je izredno presenetil in mi dal novo popotniško izkušnjo. Veliko so doprinesli domačini in njihov pristop do mene kot turista. Vsekakor ima Oman tudi veliko za pokazati in dati popotniku širša obzorja.

Wadiji so neverjeten kontrast povsem kamnitih gora in zelenih predelov s palmami in vodo. Visoke gore in strmi prelazi kažejo s svojimi kanjoni in starimi zaselki občutek, da ste zašli v neko drugo časovno obdobje. Plaže in toplo morje spočijejo oko on telo ob napornem potovanju. Kampiranje v puščavi pa daje občutek svobode, enkraten pogled na sončni vzhod ali zahod, ter nočni pogled na zvezdnato nebo. Kadarkoli želite, se lahko umaknete v divjino med pesek in redka drevesa, si pripravite šotor, ogenj, večerjo in uživate v tišini.

Bolj je šlo moje prvo potovanje po Omanu h koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

 


 

Islandija - v iskanju severnega sija (več v napovedi - vstopi)
14. do 21. februar (predstavitev bo 20.11. ob 18h)

Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Od Reykjavika gremo do gejzirjev, slapov in geoloških fenomenov. Zvečer pa v lov za najboljšo fotografijo polarnega sija.

Islandija je najhitreje rastoča turistična destinacija. Odpotovati tja od maja do septembra je kot bi šli julija na ogled Dubrovnika. Da se izognemo prveliki gužvi in da ujamemo dovolj jutranje ter popoldanske svetlobe ter zvečer severni sij, odpotujemo na naš FotoPOTEP Islandija februarja.

Islandija je fotografu res prijazna dežela. Bogata z nizko svetlobo in motivi, ki se razlikujejo od videnih v naši deželi. Obenem nam v temnih nočeh, nudi še polarni sij, ki ga ni samo za fotografirati, ampak tudi občudovati.

 


 

Flores / Komodo / Bali - potovanje med otoki bogov (več v napovedi - vstopi)
4. do 16. april (predstavitev bo 20.11. ob 18h)

Enostavno povedano. Eksotična fotodelavnica, oziroma FotoPOTEP na Flore - Komodo - Bali, vas popelje nekam drugam, v popoln fotografski in popotniški raj. Pokrajina navduši, zelena ali zlata barva te napolni z energijo, raziskovanje po odročnih vaseh vas osreči in poda razgledanost, sončni zahodi spomnijo na romantiko, prijazni ljudje vas začarajo in nasmeh ter veselje vas bosta spremljala še dolgo časa tudi doma. Ja doma, kjer je vse to že zdavnaj izginilo in nas je spremenilo v trde maske brez nasmeha in stroje, katere iz dneva v dan programirajo, da samo še hlepijo po več in več.

Srčno si želim, da bi lahko bil vsak fotograf enkrat deležen teh motivov in veselih nasmejanih ljudi. Obenem spoznamo komoške varane, plavamo z mantami in se povzpnemo na griče vulkanskih otokov.

Ne moreš spregledati čudovito turkizno morje, rajske palme, ter sanjske plaže. Ja, kdor želi morje, otoke, peščene plaže in kakšen treking, bo tu našel vsega v veliki meri. Obenem pa na Floresu še niti ni opaziti pravega turizma. Pravi ODKLOP!

 


 

Namibija - Potovanje po deželi najlepših kulis (več v napovedi - vstopi)

22. april do 7. maj (predstavitev bo 20.11. ob 18h)

Peljem vas po pokrajinah, ki so tako fotogenične in s toliko naravnih kulis, da ti ob pogledu na njih kar duša zapoje. Obenem brez množičnega turizma, varna, a še vedno Afrika v pravem pomenu besede.

Na potovanju spoznamo preprosto življenje ljudi in živali v ekstremno težkih razmerah. Na tem potovanju med najlepšimi kulisami narave, starodobnimi ljudstvi in divjimi živalmi, vam nudim več časa za oko, dušo, raziskovanje in fotokamero.

Namibija je popotniški in fotografski "Raj na zemlji", čeprav ga je ustvarila največja krutost narave.

Stvarnik je že vedel, kje bo sebi naredil in popotnikom skril kinč nebeški.

 

 


 

Aljaska - Last Frontier, ali meja še možnega preživetja (več v napovedi - vstopi)

22. junij do 5. julij (predstavitev bo 20.11. ob 18h)

Največja zvezna država  ZDA je cilj mnogih popotnikov in fotografov. Ima nam kaj pokazati. Odprta narava, gore, močvirja, jezera, reke, ledeniki, živali na kopnem in v morju, zgodovina zlatokopov, samotarjev in redkih vasi, se nam prepletajo na celotni poti.

Aljaska ima svoj čar ravno zato, ker je tako malo obljudena, da si lahko vedno nekje, kjer človek še ni izoblikoval pokrajine in kjer ti živali prečkajo pot tako na cesti, poteh, kot v vodi.

Vse bolj jo spoznavami preko raznih TV serij. Bila je serija Severna obzorja, zdaj je polno oddaj o sodobnih zlatokopih in prebivalcih Aljaske, ki prebivajo na odročnih področjih. Vasi McCarthy in Kennicott bomo spoznali tudi mi.

Panorama nam iz ure v uro nudi odlične krajinske motive. Na sami vožnji pa nikoli ni dolgčas, saj se vseskozi pričakuje, da bomo videli lose, medvede, kojote, beloglave orle, v vodi pa kite, orke, tjulne, morske vidre, beluge...

Do ledenikov se dobesedno pripeljemo. Tako z avtom kot čolni. Aljaska ima kar polovico vseh ledenikov na svetu.

Obenem pa nudi tolikšno odmaknjenost in vremensko krutost od nam poznanega sveta, da ni čudno, da deželi rečejo "Last Frontier". Pa ne meja kot meja, ampak meja še možnega preživetja.

 

Več informacij na fotopotep2019@e-fotografija.com
 

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com