Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Fotopotep Članki

  • Dereze - mestne, pohodniške

    Iz osebnih izkušenj lahko zatrdim, da reklame ne lažejo in gre resnično za odličen pripomoček, ki je sila enostaven za uporabo, zanesljiv in vreden vsakega centa.

  • Svilena spalka

    Saj rešitev je preprosta in navadno v obliki spalne vreče. Ampak, da bi na potovanja ali v hribe s seboj nosil kilogramsko spalno vrečo, ki zasede polovico nahrbtnika ali potovalne torbe....

  • Dobra vaga

    Krivičen bi bil, če bi trdil, da so glede teže prtljage občutljive le nizkostroškovne letalske družbe. Res je sicer, da je toleranca nekaterih družb večja, a pogosto  je o vsem odvisna le trenutna volja zaposlenih pri oddaji prtljage.

  • Potovalne brisače

    Potem pa me je nekega lepega prazničnega dne razveselilo darilo staršev - prinesla sta mi hitro sušeče brisače.

  • Zložljiva plastenka za vodo

    Glavna prednost zložljive plastenke je, da ne zavzema veliko prostora, še sploh, ker jo prazno lahko enostavno zvijete.

  • Buff

    Menda so najboljše ideje vedno zelo preproste in v primeru Buffa to nedvomno drži. Gre za povsem enostaven, cevast, brezšivni kos tekstila navadno narejen iz poliesterskih (mikrofiber) vlaken.

 

 

Dereze - mestne, pohodniške

Vsako zimo poslušamo o številnih poškodbah, ki so nastale zaradi zdrsov na poledenelih ulicah ali pohodniških poteh. Če pustimo ob strani vse bolečine in na zadevo gledamo s strogo ekonomskega vidika, lahko kaj hitro najdemo tržno nišo, ki bi s primernimi izdelki prihranila ogromno denarja bolnicam, zavarovalnicam in poškodovancem (jah, da res ne govorim o "prihranku" pri bolečinah, včasih tudi smrti).
Sicer ne vem kdo se je prvi spomnil narediti nekaj gumeno kovinskega za pod čevlje, a danes ti izdelki še najbolj spominjajo na "velike sestre" z zimske avto obutve. Navsezadnje je tudi pri nas največji proizvajalec teh izdelkov veliko bolj poznan po zimskih pripomočkih za avtomobilske pnevmatike.
Govora je seveda o t.i. mestnih (ali pohodniških) derezah. Večinoma gre za posebno oblikovano gumo s pritrjenimi kovinskimi konicami (hmm, kot "ježevke", ki jih na svojih avtomobilih še danes uporabljajo nekateri Avstrijci) ali pa za elastične trakove ovite s kovinsko spiralo (hmm, podobno kot snežne verige).

Iz osebnih izkušenj lahko zatrdim, da reklame ne lažejo in gre resnično za odličen pripomoček, ki je sila enostaven za uporabo, zanesljiv in vreden vsakega centa. Mestne dereze enostavno napnete čez običajen čevelj (tudi šporni copat, gojzar, ...) in hoja po zdrsnih površinah (sneg, led, tudi trava) postane veliko bolj zanesljiva. Hoja nikakor ni ovirana in nekateri te dereze uporabljajo celo pri rekreativnem teku. Ker je večina površine gumijaste, se sneg (za razliko od "pravih", gorskih kovinskih derez) nanje ne prijemlje. So lahke in navadno dobavljive skupaj s praktično vrečko, tako da jih lahko vedno vzamemo s seboj na zimske sprehode in pohode.

Seveda pa take dereze niso primerne za težje razmere, za hojo po visokogorju ali neuhojenih, strmih ledenih poteh.
Torej ZA po mestu in na okoliške hribe z uhojenimi potmi in NE pri gorništvu in resnemu planinarjenju.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com