Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon XC10 - video kamera s 4K zapisom

09.04.2015 22:53

Canon je danes predstavil XC10, kompaktno, lahko kamero za snemanje videa in digitalnih posnetkov, ki ljubiteljskim filmskim ustvarjalcem prinaša profesionalno kakovost 4K. XC10, ki je podedoval številne lastnosti serije Cinema EOS, nudi neverjetno vsestranskost snemanja. Kot majhna, samostojna kamera predstavlja idealno rešitev za neodvisne filmske ustvarjalce ali pa je popolna spremljava kot podporna kamera B pri večjih produkcijah.

Navdušencem prinaša snemanje 4K

Ponašajoč se z vrhunsko kakovostjo slike, vodilno na trgu, ki se jo tradicionalno povezuje z večjimi kamerami, ter s prilagodljivostjo in preprostostjo uporabe tradicionalnih kompaktnih kamkorderjev, prinaša kamera XC10 dih jemajoče rezultate. Njen napredni slikovni pogon – zmogljiva kombinacija posebej razvitega tipala CMOS velikosti enega palca in Canonovega slikovnega procesorja DIGIC – nudi tako nadobudnim filmskim ustvarjalcem kot izkušenim profesionalcem navdušujočo hitrost in kakovost, ki ju zahtevajo za zajem videa 4K, pri širokem razponu variabilnih bitnih hitrosti.

XC10 se enostavno vklopi v delovne tokove ali produkcije z obstoječimi kamerami Cinema EOS ter snema posnetke 4K v standardu UHDTV (3840 x 2160) na notranjo kartico CFast 2.0™ s hitrostjo do 305 Mb/s ali posnetke Full HD (1920 x 1080) na kartico SD s hitrostjo do 50 Mb/s, s profesionalnim standardnim barvnim vzorčenjem 4:2:2 za zmogljivost visoke ločljivosti.

XC10 prinaša bogate barve, ki so sinonim za kamere Cinema EOS, z visoko občutljivostjo ISO do 20.000, kar zagotavlja odlične rezultate v slabših svetlobnih pogojih, in širokim 12-stopenjskim dinamičnim razponom, ki zagotavlja jasne podrobnosti tako pri močni svetlobi kot v senčnatih pogojih.

Snemalci lahko z uporabo posebej razvitih objektivov z 10-kratno optično povečavo, ki jih odlikuje Canonova vodilna tehnologija stabilizacije slike, zajamejo različne prizore v profesionalni kakovost 4K. Z vsestranskim razponom goriščnice od 27,3 do 273 mm (enakovredno 35 mm v načinu video) lahko video snemalci preprosto preklapljajo med snemanjem širokih prizorov in intimnih bližnjih posnetkov z enim samim objektivom. Profesionalci in ljubiteljski navdušenci lahko preklapljajo med snemanjem filma in fotografiranjem; posnamejo lahko visokokakovostne fotografije z ločljivostjo 12 milijonov točk ali pa pridobijo fotografije ločljivosti 8,29 milijona točk iz video posnetkov 4K.

Brezkompromisno oblikovanje, optimizirano za preprosto snemanje

Z ohišjem, nemudoma intuitivnim za uporabo, XC10 na novo opredeljuje meje oblikovanja naprednih kompaktnih kamkorderjev. Ko ga boste prijeli v roke, boste odkrili vrtljivi ročaj, ki podpira vrsto snemalnih stilov, ter pomembne nadzorne funkcije na dosegu prsta, vključno z ročnim približevanjem in obročkom za ostrenje. Kamkorder, ki je oblikovan za izpolnjevanje različnih snemalnih preferenc, odlikuje 7,66 cm zaslon LCD na dotik, ki ga je mogoče obračati v več smeri in ki nudi 100-odstotno pokritost vidnega polja. To zagotavlja neposreden dostop do menijskega sistema prek preprostega nabora navzkrižnih gumbov. Vključeno optično iskalo, ki se prilega LCD-ju, pa nudi bolj tradicionalno snemalno izkušnjo.

Spodbujanje ustvarjalnosti s strokovnimi delovnimi tokovi

Profesionalni video snemalci lahko preprosto integrirajo XC10 v obstoječo produkcijsko opremo in delovne tokove, zahvaljujoč njegovemu naboru profesionalnih standardnih kodekov in snemalnih načinov. Canonov novi kodek XF-AVC H.264 podpira snemanje tako v kakovosti 4K kot Full HD , kar omogoča preprosto integracijo v sisteme industrijskega standarda Non-Linear Edit. Canon Log Gamma zagotavlja svobodo pri postprodukcijskem urejanju in obdelavi ter ujemanje kakovosti s posnetki na kamerah Cinema EOS. Poleg tega lahko video snemalci svobodno snemajo v ločljivosti 4K in kasneje posnetke pretvorijo v format Full HD. Tako ustvarijo končne izdelke višje kakovosti in omogočijo večjo prilagodljivost v postopku urejanja.

Izbor načinov snemanja počasnega in hitrega gibanja – vključno z do 1200-kratno pohitritvijo gibanja v 4K/Full HD in do 1/4-kratno upočasnitvijo gibanja v HD – ter intervalno snemanje omogočata dodatne ustvarjalne priložnosti.

XC10 je združljiv z Wi-Fi ter omogoča daljinsko upravljanje ključnih lastnosti prek brskalnika, pametnega telefona ali tablice – zaradi česar ohranja svoj položaj pomembnega dela katerekoli video snemalne opreme sistema Cinema EOS.

XC10 – ključne lastnosti:

·       Izjemen video 4K in fotografije z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk iz ene kompaktne kamere

·       Dokumenti XF-AVC visokih bitnih stopenj, kar je idealno za postprodukcijo

·       Preprosta integracija s profesionalnimi delovnimi tokovi

·       Bodite ustvarjalni s snemanjem hitrega in počasnega gibanja

·       Vgrajena brezžična povezava za preprost nadzor brskalnika/pametne naprave

Avtor: Canon Adria

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com