Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon PowerShot S120

23.08.2013 17:50

Canon Adria d.o.o.

Canon je svojo priznano serijo PowerShot obogatil z modeloma PowerShot G16 in PowerShot S120 – dvema novima fotoaparatoma, ki dokazujeta Canonovo edinstveno poznavanje obdelave fotografij in razvoja objektivov. Narejena sta tako, da ponujata novo raven slikovne kakovosti in zmogljivosti v Canonovem naprednem kompaktnem razredu, njuna glavna odlika pa sta impresivna hitrost in odzivnost.

Srce obeh modelov je Canonov nov slikovni procesor DIGIC 6, zmogljiva platforma za zajemanje osupljivih slik. Procesor DIGIC 6 ima tolikšno zmogljivost, da uporabnikom omogoča razširitev fotografskih sposobnosti in zajem neverjetnih slik v številnih izzivalnih pogojih. Canonov sistem HS združuje procesor DIGIC 6 in visokoobčutljivo tipalo CMOS velikosti 1/1,7 z 12,1 milijona točkami ter zagotavlja slike s širokim dinamičnim razponom, majhnim šumom in visoko stopnjo podrobnosti – tudi pri šibkejši svetlobi, ki jo omogoča občutljivost ISO 12800.

Višja hitrost in zmogljivost se odražata v izjemno hitrem proženju in delovanju, z neprekinjenim slikanjem s hitrostjo približno 9 slik/s. Fotografi lahko izkoristijo tudi izboljšano delovanje samodejnega ostrenja AF. PowerShot G16 je zdaj 41 odstotkov hitrejši od predhodnika, PowerShota G15, medtem ko je AF v PowerShotu S120 50 odstotkov hitrejši od predhodnega modela PowerShot S110. G15 in S110 sta bila že občutno hitrejša od svojih predhodnikov.

PowerShot G16

PowerShot G16 ima svetlobno zelo močan Canonov objektiv f/1.8-2.8, izdelan iz močno refraktivnih leč, s številnimi edinstvenimi premazi, razvitimi za obvladovanje različnih valovnih dolžin svetlobe na nanometrični ravni. 5-kratna optična povečava omogoča neverjetno vsestranskost, pri širokem kotu 28 mm ponuja zaslonko f/1.8, pri goriščnici 140 mm pa f/2.8. To fotografom omogoča večjo svobodo pri slikanju pri šibki svetlobi z uporabo višjih hitrosti zaklopa za zamrznitev gibanja tudi pri največji optični povečavi.

S prepoznavno obliko, ki je sinonim za PowerShote serije G, ponuja G16 številne ročne nastavitve in izjemno rokovanje pri vsakdanji rabi, zaradi lahkega in trpežnega aluminijastega ohišja pa je idealen sopotnik DSLR-fotoaparata. Zasnovan je za hitro enoročno uporabo, zato ima dvonivojski nadzorni gumb, namenski gumb za snemanje videa, nastavljiv prednji in zadnji vrtljiv gumb ter gumb z bližnjico – zaradi teh možnosti je dostop do nastavitev med fotografiranjem hiter in enostaven. Še več, G16 je prvi PowerShot serije G z brezžično povezljivostjo.

Canon serije G je najboljša izbira za napredne fotografe. Nedavna raziskava, izvedena na spletni strani Canon Professional Network, je pokazala, da 83 odstotkov lastnikov fotoaparat serije G uporablja za osebne namene, 53 odstotkov pa tudi za profesionalne. Ta rezultat kaže zaupanje profesionalnih fotografov v serijo G, saj jo uporabljajo kot pomožni fotoaparat pri vsakdanjem delu in za slikanje dragocenih osebnih trenutkov.

Ljubitelj serije G, Joe Cornish, poznani krajinski fotograf, je povedal: »Canonovo serijo G bi opisal kot kompaktni fotoaparat za strokovnjake. Vrsto let jih uporabljam kot potovalno beležko na pohodih, trekingih in plezanjih, saj imam rad njihovo zanesljivost v vseh pogojih. Veliko neposrednih možnosti nadzora ga naredi enega najbolj odzivnih in fotografu prilagojenih fotoaparatov te vrste. Kompaktne dimenzije prikrivajo dejansko kakovost slik, še posebej pri šibki svetlobi.«

 

PowerShot S120

PowerShot S120 je prvi fotoaparat serije S in najtanjši fotoaparat na svetu z objektivom f/1.8. Ultra širokokotni 24 mm objektiv f/1.8 s 5-kratno optično povečavo ponuja veliko prilagodljivost za zajem številnih motivov. Objektiv zagotavlja ostre posnetke tudi v temnejših pogojih, zahvaljujoč veliki odprtosti zaslonke f/1.8. Ultraširokokotni objektiv 24 mm je idealen za zajem obsežnih prizorov, medtem ko vsestranskost 5-kratne povečave poenostavlja približevanje subjektom v različnih snemalnih okoljih in pogojih.

S popolno uravnoteženostjo med velikostjo in izvrstno kakovostjo slike je S120 opremljen s številnimi ročnimi nastavitvami v kompaktnem ohišju. Posnetke je mogoče deliti neposredno na prenosno napravo in družabna omrežja prek brezžične povezave Wi-Fi, ključne nastavitve pa lahko spreminjamo na številne načine: z namenskimi gumbi, prek 7,5 cm zaslona na dotik ali z nadzornim obročem na objektivu, po katerem slovi serija S.

Ustvarjalna prilagodljivost z ročnim upravljanjem

S podobnimi možnostmi upravljanja, kot jih imajo Canonovi EOS-i, imata oba modela omogočeno ročno upravljanje pomembnih nastavitev osvetlitve. Fotoaparata ponujata tudi slikanje v različnih slikovnih razmerjih in podpirata način RAW za maksimalno ustvarjalnost in nadzor pri obdelavi fotografij.

Nova ustvarjalna filtra – Star in Background Defocus – ter izboljšan način HDR spodbujajo ustvarjalnost med slikanjem. Poleg izjemnih rezultatov pri šibki svetlobi in visokih vrednostih ISO način za zvezde ponuja tri prednastavljene filtre – Star Nightscape, Star Trails in Star Time-lapse –, ki omogočajo slikovito snemanje zvezdnatega neba. Način Background Defocus ustvari učinek majhne globinske ostrine z zameglitvijo ozadja, medtem ko izboljšan HDR ponuja dodatno svobodo pri slikanju HDR-posnetkov iz roke.

Jasnost slik z inteligentnim stabilizatorjem slike

Canonova priznana tehnologija optične stabilizacije slike preprečuje tresenje fotoaparata in odpravlja zamegljenost fotografij in stresene filme. Inteligentni IS samodejno prepozna fotografske razmere in izbere najučinkovitejši način stabilizacije slike med sedmimi prednastavljenimi. Oba modela imata tudi 5-osni napredni dinamični IS, ki zmanjšuje krožne tresljaje fotoaparata, do katerih prihaja med snemanjem filmov med hojo ali iz avtomobila.

Ostanite povezani

Canonova brezžična povezljivost v obeh modelih ponuja deljenje dragocenih spominov z nalaganjem na družabna omrežja prek spletne povezave ali v povezavi s pametnimi telefoni in tablicami. Fotoaparata prav tako podpirata označevanje posnetkov z GPS-lokacijo prek mobilnega telefona ali tablice, na katerem je naložena Canonova aplikacija. Nova funkcija Image Sync varno shranjuje pomembne slike. Uporabniki lahko s to funkcijo izberejo in pošljejo slike prek Wi-Fija, Image Sync pa sam izbere optimalno metodo za shranjevanje slik, bodisi prek storitve hranjenja v oblaku bodisi na izbran računalnik, nato pa jih samodejno sinhronizira.

Ostri in jasni video posnetki Full HD

PowerShot G16 in PowerShot S120 podpirata filme Full HD (1920x1080) 60p s stereo zvokom, kar je idealno za zajemanje ustvarjalnih visokokakovostnih videov. Optični povečavi na obeh fotoaparatih je mogoče uporabljati med snemanjem, Tracking AF pa zagotavlja, da bo subjekt ves čas jasen in izostren. Uporabniki lahko uporabijo tudi ročno ostrenje pred snemanjem, način Manual Focus Peaking namreč omogoča izbiro določenega območja z visokim kontrastom, ki bo zagotovil natančno ostrino na tem delu. Za večjo združljivost s pametnimi telefoni in tablicami PowerShot S120 in PowerShot G16 snemata v formatu MP4, kodiranje filmov pa je mogoče opraviti v aparatu, s čimer lahko dosežemo do 88-odstotno stiskanje videa, primerno za hitro deljenje prek spleta.

PowerShot G16 – ključne lastnosti:

•    Svetlobno močan objektiv f/1.8-2.8 s 5-kratno povečavo
•    Sistem HS: CMOS z 12,1 milijona točkami, DIGIC 6
•    Inteligentni IS s 5-osno stabilizacijo filma
•    Super hiter: do 9,3 slike/s
•    7,5 cm zaslon LCD; optično iskalo
•    Prednji vrtljivi gumb, polni ročni način, RAW
•    Full HD (60 slik/s)
•    Wi-FI; GPS prek mobilnega telefona
•    Način »Star«
•    Obsežna dodatna oprema

PowerShot S210 – ključne lastnosti:

•    24 mm objektiv f/1.8 s 5-kratno povečavo
•    Sistem HS: CMOS z 12,1 milijona točkami, DIGIC 6
•    Inteligentni IS s 5-osno stabilizacijo filma
•    Super hiter: do 9,4 slike/s
•    7,5 cm zaslon na dotik
•    Nadzorni obroč na objektivu, polni ročni način, RAW
•    Full HD (60 slik/s)
•    Wi-Fi; GPS prek mobilnega telefona
•    Način »Star«
•    Dodatno vodotesno ohišje do 40 m

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com