Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EOS M3

06.02.2015 16:47

Canon je danes predstavil fotoaparat EOS M3 – zmogljiv kompaktni model, ustvarjen za fotografske navdušence, ki si želijo vrhunskih rezultatov. EOS M3 v kompaktnem ohišju združuje Canonovo neprekosljivo kakovost slike in enako raven nadzora kot digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati, s čimer uporabnikom omogoča, da svet okoli sebe posnamejo z neverjetnimi podrobnostmi. V osrčju fotoaparata EOS M3 se skrivata Canonovo prvo tipalo APS-C CMOS z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih točk in Canonov najnaprednejši slikovni procesor DIGIC 6, ki zagotavljata vrhunsko kakovost fotografij in video posnetkov v visoki ločljivosti Full HD. V povezavi z izjemno hitrim samodejnim ostrenjem, ki ga omogočata novo hibridno tipalo CMOS AF III in 49-točkovni sistem AF, vam ta fotoaparat nudi svobodo pri zajemanju lepote gibanja. Napredni fotografi boste imeli na dosegu prstov vse, kar potrebujete, zahvaljujoč intuitivnim gumbom za upravljanje, kakršni so uporabljeni tudi pri digitalnih zrcalno-refleksnih modelih, večjo prilagodljivost pa zagotavlja tudi možnost menjave objektivov. Vse to je na voljo v manjšem, kompaktnem in ergonomsko oblikovanem ohišju, ki ga lahko odnesete s seboj povsod, kamor se odpravite.

Lepota in zmogljivost na dlani

Od mestnih obrisov in pravljičnih pokrajin do urbane umetnosti in privlačnih portretov vam EOS M3 s svojim tipalom z ločljivostjo 24,2 milijona točk zagotavlja jasno sliko, bogate barve in razločne podrobnosti na vsakem posnetku. EOS M3 najbolj pride do izraza, ko se začne dan poslavljati in napoči mrak, saj nudi tipalo širok razpon vrednosti občutljivosti ISO (od 100 do 12.800), kar tudi pri najbolj zahtevnih svetlobnih pogojih omogoča živahne, realistične posnetke z malo šuma.

Zasnovan z mislijo na hitrost, bo fotoaparat poskrbel za to, da bo vaš motiv vedno oster, ne glede na to, ali fotografirate redko žival na safariju ali ulične zabavljače na izletu v mesto. 49-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF in inovativna tehnologija hibridnega tipala CMOS AF III, s katerima je opremljen EOS M3, namreč zagotavljata bliskovito delovanje. Ostrenje je tako kar 6,1-krat hitrejše kot pri izvirnem modelu EOS M.

Vzemite vajeti v svoje roke – oblikovanje in upravljanje, značilno za družino EOS

EOS M3 vam bo s svojo obliko, značilno za modele EOS, takoj udobno sedel v roko, saj je zasnovan za prijeten oprijem. Z neposrednim dostopom do številnih nastavitev, kar vključuje vrtljiv gumb za kompenzacijo osvetlitve, vrtljiv gumb za osnovne nastavitve in gumbe, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam, lahko fotoaparat prilagodite svojemu fotografskemu slogu.

Za popolno prilagodljivost pri postavitvi slike je na voljo velik, 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD na dotik, ki ga je mogoče zasukati vstran za 180 stopinj in navzdol za 45 stopinj. Tako boste lahko fotografirali z vseh kotov in fotoaparat preprosto upravljali z več prsti hkrati. Prek zaslona na dotik lahko dostopate tudi do Canonovega intuitivnega menija, kakršnega uporabljajo tudi digitalni zrcalno-refleksni modeli EOS.

EOS M3 je fotoaparat, ki ga boste želeli imeti. Opremljen je z gumbi, ki jih lahko prilagajate lastnim željam, in nastavkom za Canonove bliskavice Speedlite, kot dodatna možnost pa je na voljo tudi premično elektronsko iskalo. Združljiv je z objektivi EF-M, vključno z različnimi objektivi s kratko goriščnico in objektivi s povečavo, kar pomeni, da boste lahko z njim fotografirali v vseh pogojih. Možnost Creative Assist omogoča nadzor fotoaparata EOS M3 kar prek vmesnika zaslona na dotik, učinke pa si lahko ogledate v realnem času, medtem ko fotografirate. Nastavitve, kot so svetlost, zamegljenost ozadja, živahnost barv, kontrast, toplina in učinki filtrov, je mogoče spreminjati, kombinacije pa shraniti za nadaljnjo uporabo. Tako boste lahko vsakič fotografirali kot profesionalen fotograf.

Filmi, ki si jih velja zapomniti

Nadobudni filmski ustvarjalci lahko dragocene trenutke posnamejo v polni visoki ločljivosti Full HD, na voljo pa so hitrosti 24, 25 in 30 slik na sekundo ter snemanje v formatu MP4 za preprosto objavo. Lahko ste brez skrbi, da bodo vaši najljubši ljudje in kraji vedno izostreni, saj napredno hibridno tipalo CMOS AF III skrbi za stalno samodejno ostrenje. Bolj izkušenim snemalcem tehnologija Touch AF nudi prilagodljivo možnost, da tudi pri premikajočih se motivih točke za samodejno ostrenje izberejo kar na zaslonu LCD, s čimer boste lahko ustvarjali učinke spreminjajoče se razdalje ostrenja profesionalnega videza. Možnost ročnega nadzora pri snemanju video posnetkov vas postavi na režiserjev stolček, od koder boste imeli popoln nadzor nad odprtostjo zaslonke, hitrostjo zaklopa in občutljivostjo ISO ter dosegali presunljivo ustvarjalne rezultate.

Možnosti nadzora in objavljanja

Poleg zajemanja prelepih fotografij vam je na voljo tudi prilagodljivost oddaljenega nadzora nad fotoaparatom in prenašanja posnetkov s pomočjo vgrajene brezžične povezave in tehnologije NFC. Nova aplikacija Camera Connect, ki omogoča oddaljeno fotografiranje in je popolna za snemanje pri nenavadnih pogojih in iz edinstvenih zornih kotov, omogoča nadzor nad glavnimi funkcijami fotoaparata. Tehnologija Dynamic NFC omogoča prenos fotografij na pametne naprave z enim samim dotikom, funkcija samodejne sinhronizacije pa pomeni, da lahko vse svoje posnetke naložite v storitev irista, Canonovo storitev za shranjevanje podatkov v oblaku, in si tako zagotovite takojšnje varnostno kopiranje ter miren spanec.

Ključne prednosti fotoaparata EOS M3:

·       Zmogljivost in ustvarjalnost v modelu EOS, ki ga imate lahko s seboj povsod

·       Bodite spontani in uživajte v hitrem ter odzivnem ostrenju

·       Prevzemite nadzor nad svojimi fotografijami in izkusite svojo ustvarjalnost

·       Tako pri filmih kot fotografijah pokažite svojo domišljijo

Oddaljen nadzor nad fotoaparatom in prenos fotografij prek brezžične povezave

Avtor: Canon Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com