Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon EOS C300 Mark II

10.04.2015 12:06

Canon je predstavil kamero EOS C300 Mark II, novo videokamero z ločljivostjo 4K, ki bo filmskim ustvarjalcem in televizijskim postajam omogočila, da svojo ustvarjalno vizijo uresničijo z osupljivimi podrobnostmi. Kamera EOS C300 Mark II nadaljuje izjemne uspehe priznanega modela EOS C300 in je bolj vzdržljiva ter vključuje napreden sistem za upodabljanje, ki ga sestavljata dva procesorja DIGIC DV5. Vključuje tudi nove profesionalne kodeke in osupljiv dinamični razpon, s čimer je najbolj zmogljiva, prilagodljiva in dostopna videokamera Cinema EOS do sedaj.

Vrhunska prilagodljivost in kakovost slike v ločljivosti 4K

Z možnostjo snemanja 10-bitnih datotek 4:2:2 s hitrostmi do 410 Mb/s v ločljivosti 4K ali 10/12-bitnih datotek 4:4:4 v ločljivosti 2K/Full HD z do 15 stopnjami dinamičnega razpona kamera EOS C300 Mark II zagotavlja posnetke, ki jih ustvarjalci potrebujejo pri postprodukciji. Kamera zagotavlja bolj ostro sliko v celotnem barvnem spektru z zmanjšanim prelivanjem barv. Profesionalnim filmskim ustvarjalcem in televizijskim postajam zagotavlja najvišjo kakovost, saj ločljivost 4K podpira tako v formatu televizijskih oddaj (3840 x 2160 točk) kot v filmskem formatu DCI (4096 x 2160 točk).

Kamera EOS C300 Mark II lahko video posnetke ločljivosti 4K interno shranjuje na dve kartici CFast 2.0[i], obenem pa lahko datoteke RAW v ločljivosti 4K istočasno snema tudi na zunanji snemalnik, s čimer zagotavlja prilagodljivost in vsestransko primernost za produkcijo video vsebin v najvišji kakovosti, ki je danes na voljo. Možnost snemanja pomožnih datotek v nižjih ločljivostih 2K/Full HD na interno kartico SD še dodatno poenostavlja delovne tokove pri produkciji video vsebin.

Canon je zasnoval novo 35-milimetrsko tipalo CMOS s povečanim območjem občutljivosti, ki sega do ISO 102.400, s čimer kamera zagotavlja izjemno zmogljivost v slabih svetlobnih razmerah in uporabnikom omogoča, da v najrazličnejših okoliščinah naredijo posnetke brez šuma in brez kompromisov glede kakovosti.

Kot odgovor na različne zahteve različnih uporabnikov kamera EOS C300 Mark II vključuje tako samodejne načine snemanja kot popoln ročni nadzor, ki je kot ustvarjen za snemanje filmov. Samodejni načini vključujejo samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS AF (točke za samodejno ostrenje sedaj navpično in vodoravno prekrivajo 80 odstotkov območja slike), samodejne nastavitve bele barve in samodejno ostrenje s prepoznavanjem obrazov, s čimer kamera neodvisnim poročevalcem in snemalcem dokumentarnih filmov omogoča preprostejše snemanje na terenu.

Takojšnja integracija v profesionalne delovne tokove

Canonovi novi kodeki XF-AVC H.264 so zasnovani za združljivost s standardnimi panožnimi sistemi za nelinearno montažo. Tako je mogoče posnetke z ločljivostmi 4K in 2K/Full HD preprosto integrirati v delovne tokove ter obenem ohraniti najvišjo kakovost slike. Nabor kodekov vključuje XF-AVC intra za video v ločljivosti 4K ter možnosti XF-AVC Long GOP in Proxy za snemanje v ločljivosti 2K/Full HD. Obe možnosti izkoriščata kodek H.264, ki zagotavlja prilagodljivost in enostavno uporabo pri postprodukciji. Filmski ustvarjalci lahko izberejo ločljivost in kodek, ki najbolje ustreza njihovim produkcijskim zahtevam. S kamero EOS C300 Mark II lahko snemajo s hitrostmi do 30P v ločljivosti 4K in hitrostmi do 120P v ločljivosti 2K/Full HD. 

Kamera EOS C300 Mark II prav tako podpira različne barvne prostore, kot so BT.2020, Canon Cinema Gamut in DCI-P3. Kamera je prav tako prvi model Cinema EOS s popolnoma novo tehnologijo Canon Log2, ki nudi 15 stopenj dinamičnega razpona, kar je bistveno več kot prejšnje kamere iz iste družine. Več prilagodljivosti nudi tudi pri snemanju zvoka, saj podpira 4-kanalno snemanje zvoka v 16- ali 24-bitnem načinu in pri 48 kHz.

Zasnovana za vsestranskost

Kamera EOS C300 Mark II se ponaša z geni družine Cinema EOS, saj jo odlikuje modularno ohišje, ki ga je mogoče s širokim naborom združljivih dodatkov prilagoditi potrebam posameznih snemalcev in okoliščinam. EOS C300 Mark II ima vgrajene elektronsko nadzorovane steklene filtre nevtralne gostote, s katerimi lahko za do 10 stopenj zmanjša količino svetlobe, ki doseže tipalo. Združljivost z daljinskim upravljalnikom RC-V100 in dodatna možnost upravljanja preko brezžične povezave zagotavljata bolj preprosto uporabo in možnost snemanja na več lokacijah.

Hitrost branja podatkov s tipala kamere je sedaj dvakrat hitrejša od hitrosti pri kameri EOS C300, kar še dodatno zmanjša popačenje vertikalnih linij (t. i. rolling shutter) in omogoča zajem ostrih slik v premikajočih se okoljih, s čimer je kamera kot ustvarjena za snemanje akcijskih prizorov.

Kamera EOS C300 Mark II gradi na dolgi tradiciji podjetja Canon pri razvoju objektivov in je združljiva z več kot 90 objektivi EF in EF Cinema, kar pomeni, da lahko uporabniki izkoristijo obstoječe objektive za nastavek EF. Poleg tega je EOS C300 Mark II opremljen s podporo za servo objektive s povečavo Canon Cine, kar pomeni, da je za to kamero na voljo najbolj celovita izbira objektivov na trgu. Za še več prilagodljivosti lahko snemalci privzeti nastavek za objektive EF Mount zamenjajo z nastavkom EF Cinema Lock ali standardnim nastavkom PL.

Ključne prednosti kamere EOS C300 Mark II:

·       Izjemno hitro snemanje na interne nosilce v ločljivosti 4K z možnostjo snemanja v obliki RAW na zunanje nosilce

·       Datoteke z velikim dinamičnim razponom so kot ustvarjene za postprodukcijo

·       Brezhibna integracija s profesionalnimi delovnimi tokovi

·       Samodejne možnosti omogočajo preprosto neodvisno snemanje

·       Brez skrbi lahko tudi v slabih svetlobnih pogojih naredite posnetke z malo šuma

Avtor: Canon Adria

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com