Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon EOS 50D / Test

Avtor:Matjaž Intihar
01.12.2008 21:36
Stran:

 

Canon EOS 50D in hobi fotografi

 

Tudi hobi fotograf bo znal s kamero EOS 50D upravljati brez težav. Enostavni programi in z njihovo uporabo okrnjeni meniji mu ne bodo delali težav. Danes ni več ločnice ali je katera kamera za hobi ali samo za profesionalnega fotografa. Kdor si jo lahko kupi, jo pač uporablja na tak ali drugačen način. Prav zaradi tega imajo tudi kamere višjih razredov možnost povsem enostavne uporabe. Samo še čakam, kdaj bodo kamere namenjene profesionalnim fotografom dobile »zeleno« avtomatiko. Kdo pa danes lahko doseže, da so namenjene samo njim in ne tudi tistim, ki si jih lahko privoščijo in bi jih radi uporabljali na povsem enostaven način.
Torej, če želite kamero iz višjega cenovnega razreda in to je EOS 50D, si jo le privoščite. Ni jo pretežko uporabljati. Primer bo nekaj podobnega, kot če povprečni voznik, ki ima denar kupi Porsheja. Kdo pa pravi, da je boljši športni avto samo za dirkanje in ne za povsem normalno vožnjo v službo.

 

Canon EOS 50D in napredni (ADVANCED) fotografi

 

Prav njihova je želja imeti tako zmogljivo kamero. In Canon je z evolucijo poskrbel, da jim je navrgel nekaj sladkih dodatkov, ki vabijo. Napredni fotograf bo znal izkoristiti prednosti naprednih funkcij ter marsikatero lastno nastavitev preko menija. Seveda si vsak vedno želi več. Canon za cca. 1200€ nudi to. Kdor želi še več, bo še malo globlje posegel v žep za EOS 5D MkII ali pa že kar za serijo EOS 1.

 

Canon EOS 50D in profesionalni (PRO) fotografi

 

Kdo je profesionalni fotograf? Vprašanje, ki je danes v fotografiji že lahko brez odgovora. Veliko ljubiteljev fotografije slej ko prej začne pot iskanja zaslužka. In ko fotograf enkrat doseže mejo, da mu kamera tudi v zahtevnih pogojih ne sme zatajiti, že lahko rečemo, da je v profesionalni fotografiji.
Tudi EOS 50D lahko pri svojem resnem delu izkoristi vsak profesionalni fotograf. Fotoreporter Veljko Jukič jo je uporabljal na zadnjih dirkah formule 1. Že to dovolj pove, da je kamera sposobna dobro služiti tudi tem fotografom. Seveda pa najbolj zahtevnim ne kot prva kamera. EOS 1D kamere so pri Canon še vedno tiste, ki naj bi nudile največjo zanesljivost in hitrost. Kot že zapisano, EOS 50D nima zaščite proti močni vlagi, prahu in dežnim kapljam. Je pa zadovoljivo hitra v ostrenju, zaporednem fotografiranju in snemanju podatkov na kartico.


Canon EOS 50D, 1/500sek., f/10, ISO 400, EF-400mm. Foto: Veljko Jukič


Canon EOS 50D, 1/160sek., f/9, ISO 200, Sigma 10mm. Foto: Veljko Jukič


Canon EOS 50D, 1/320sek., f/5,6, ISO 250, EF-300mm. Foto: Veljko Jukič


Canon EOS 50D, 1/200sek., f/7,1, ISO 200, EF-135mm. Foto: Veljko Jukič

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com