Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM in Sigma EX 70-200mm f/2.8 DG OS HSM

Avtor:Matjaž Intihar
12.09.2010 14:51
Stran:

Nova visoko ločljiva tipala zahtevajo drugačne, v zapisu ločljivosti boljše objektive. Obenem še delno izboljšajo, pohitrijo sistem AF, stabilizacijo slike in novosti so tu. Seveda dražje! Toda podjetja že vedo. Hočete boljše, staro umaknejo iz prodaje in obvelja njihova.

Med najbolj želenimi objektivi in med najbolj uporabnimi v profesionalni fotografiji so tudi zum objektivi z rahlo tele goriščnico 70mm in, ki seže tja do spodobne tele goriščnice 200mm. Seveda, tem objektivom doda svojo vrednost svetlobna moč f/2.8, ter danes že kot pogoj, hitri motorčki za ostrenje ter stabilizacija slike.

Tisti profesionalci, ki že uporabljajo Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM pravijo, da je v ostrini slike opazna razlika naproti starejšemu EF 70-200mm f/2.8L IS USM. Pa je bil to v tistem času eden izmed najboljših zum objektivov, še toliko bolj cenjen v svojem razredu. Vendar to je objektiv, ki je bil še projektiran za film kamere. Danes je pojem ločljivosti drugačen in nujne so novosti.

Na potrebe po novem pa se je hitro odzvala tudi Sigma. Podjetje, ki je hitro osvojilo tehnologijo stabilizacije slike, kot hitrih ultrasoničnih motorčkov za premik ostrenja, se je opogumilo in Canon ter Nikon postavilo ob bok svoj visoko zmogljivi objektiv.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com