Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EF 50mm f/1.8 STM

12.05.2015 15:22

Canon je predstavil EF 50mm f/1.8 STM, novi objektiv z nespremenljivo goriščno razdaljo, ki vam omogoča fotografiranje predmetov, izstopajočih iz prizora, ali ustvarjanje učinkov s čudovito zameglitvijo ozadja. EF 50mm f/1.8 STM, naslednik izredno priljubljenega objektiva EF 50mm f/1.8 II in idealen dodaten objektiv za vse, ki bi radi izboljšali svoje fotografije, blesti pri portretni fotografiji in fotografiji pri šibki svetlobi. S pomočjo največje odprtosti zaslonke f/1.8 in goriščne razdalje 50 mm doda umetniški pridih vsakodnevnim predmetom in prizoriščem.

EF 50mm f/1.8 STM sedaj vključuje izboljšano zasnovo, Canonov premaz Super Spectra, zaslonko s sedmimi lopaticami in tehnologijo STM za gladko, skoraj neslišno ostrenje (članek Canon AF motorni prenosi - kaj je STM?). Kompakten, lahek in cenovno ugoden objektiv EF 50mm f/1.8 STM je dobrodošel dodatek v torbi s fotografsko opremo pri vseh, željnih ustvariti podobe, ki naredijo večji vtis.

Raziščite ustvarjalno portretno fotografijo in fotografiranje pri šibki svetlobi

Z novim objektivom je preprosto ustvariti odlične portrete ali drzne, umetniške fotografije in filme – široka zaslonka z največjo odprtostjo f/1.8 nudi natančen nadzor nad globinsko ostrino. Zagotavlja ustvarjalno svobodo pri zelo natančnem ostrenju predmetov in omogoči, da preostanek slike preprosto preide v mehko zameglitev, s čimer lahko fotograf v trenutku pozornost gledalca usmeri na določeno področje. Zaslonka do objektiva prepusti več svetlobe, kar omogoča udobno fotografiranje v temnejših pogojih.

Kot objektiv z nespremenljivo goriščno razdaljo 50 mm nudi visokokakovostne rezultate z izboljšano vidno ostrino in kontrastom. Skupaj s fotoaparatom APS-C EOS DSLR je idealen za portretno fotografijo in pomaga zajeti popolno kompozicijo glave in ramen. Prav tako je uporaben kot »vsakodnevni« objektiv za fotoaparate DSLR s tipalom polne velikosti in je odličen pri fotografiranju različnih predmetov z naravnim glediščem in perspektivo.

Objektiv nudi tudi najmanjšo razdaljo ostrenja samo 0,35 m, kar uporabniku omogoča, da se še bolj približa predmetom in doseže večjo stopnjo povečave, medtem ko zaslonka s sedmimi lopaticami poskrbi za čudovito zameglitev in neizostrene poudarke. Objektiv, ki nudi izboljšano kakovost slike v primerjavi s predhodnikom, odlikuje Canonov premaz Super Spectra Coating, ki minimizira tako notranje odseve kot tudi podvajanje slike in bleščanje.

Popoln dodatek za vsako torbo s fotografsko opremo

Objektiv je kompaktne in lahke oblike s težo samo 160 g, zaradi česar minimalno poveča skupno težo fotografske opreme v torbi. Novo zunanje oblikovanje objektiva dopolnjuje tako Canonove fotoaparate EOS DSLR za domače uporabnike kot tudi modele srednjega razreda. Nov kovinski nosilec zagotavlja bolj robustno povezavo z ohišjem fotoaparata. Prav tako vam ročni obroč za ostrenje daje dodatno svobodo pri natančnem nadzoru področja, ki ga izostrite pri fotografijah in filmih.

Ključne prednosti objektiva EF 50mm f/1.8 STM

•          Fantastičen objektiv za portrete

•          Hitro, skoraj neslišno ostrenje

•          Odlični rezultati pri šibki svetlobi

•          Izredno ostre fotografije

•          Kompaktna oblika za uporabo kjerkoli

Avtor: Canon Adria d.o.o.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com