Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Skriti tečaji

 

 

 

 

30. marec do 6. april - Tenerife e-Fotografija / FotoPOTEP

 

 

3. FotoPOTEP na Tenerife

(reportaža iz 1 FotoPOTEPa Tenerife 2013 - vstopi)

Kanarski otoki so Slovencem bolj poznani kot tista turistična destinacija, ki lahko tudi v zimskih časih nudi sonce in pomladno tople, zelene dni ter možnost kopanja. e-Fotografija vas vabi na že 3. e-FotoPOTEP na enega izmed Kanarskih otokov (prvi je bil marca 2013, drugi oktobra 2013). To je Tenerife, ki je največji izmed sedmih večjih otokov. Po obliki je zelo podoben Sloveniji. Vendar kakšnih drugih primerjav ne moremo več narediti. Tudi tisti, ki bi radi spoznali fotografu zanimive motive, nove lokacije, obenem pa še preživeli lepe počitnice boste nad Tenerifi navdušeni. Sam sem ta otok obiskal že petkrat. Prvič v mesecu juniju, drugič februarja, tretjič januarja, na prvem FotoPOTEPu smo bili v marcu, na drugem oktobra 2013. Zdaj, ko je otok že dodobra spoznan, ko vem, kje so za fotografa zanimive lokacije, kdaj so tiste svetlobno prave ure, ponavljamo ta odličen FotoPOTEP.


Otok kjer so doma sončni vzhodi, kot zahodi.

 

Tenerife

Otok je poln presenečenj. Na obali nas pričakajo prijetne temperature, po celotnem otoku dobre ceste in ostala infrastruktura, nekaj turizma, predvsem pa veliko fotografu zanimivih krajev v različnih svetlobnih pogojih in časih dneva. S fotografsko kamero bomo potovali okoli otoka, kot njegovem srednjem delu, kjer kraljuje vulkanska gora El Teide. Gora je visoka kar 3718m. Z avtom se po odlični asfaltirani cesti pripeljemo na 2356m. Tu so ob sončnem vzhodu in zahodu enkratni motivi. Z gondolo se nato dvignemo do 3555m. Zadnjih 200m je treba peš, vendar se za vzpon na vrh potrebuje dovolilnica.
Marsikdo bo rekel, kako samo nekaj turizma, saj Kanarski otoki poosebljajo turizem in na njih je vse polno turistov. Res je, toda za nas fotografe te turistov polne lokacije ne bodo zanimive in tudi marec/april še ni tisti pravi turistični mesec. Med turisti bomo samo »spali«! Vse ostalo se bo dogajalo tam, kjer turizma ni.

 

Naša pot po otoku

Nastanjeni bomo na robu glavnega turističnega dela otoka, Costa Adeye. Nahaja se v bližini južnega letališča. Ta del otoka ima vedno lepše vreme kot severni del.
Po prihodu si bomo ogledali turistični del, ki ima plažo dolgo kar 7km. Vseskozi so ob plaži lokali, trgovinice in že tu se nam bodo kazali prvi motivi. Zaključek pa vsekakor sončni zahod na peščeni obali.
Naslednji dan bomo po zajtrku prevzeli avtomobile in se po odličnih (novih, širokih) cestah odpeljali proti vzhodu in glavnemu mestu Santa Cruz. Ogled fotografu najbolj zanimivega dela mesta z odlično arhitekturo avditorija. Nadaljevali bomo proti peščeni plaži ob vasi San Andreas, ki zaradi rumenega peska nudi odličen kontrast modremu morju.
Odvisno od vremenskih napovedi si bomo v nadaljevanju ogledali celoten otok. Tako znameniti vasi Masco in Garachico, kot severno turistično mesto Puerto de la Cruz.
Proti vulkanu El Teide se bomo odpravili 2X. Enkrat na sočni vzhod in fotografiranje pokrajine, ki deluje kot lunina površina. Ta dan se lahko izkoristi tudi za izlet z gondolo. Nadaljevali pa bomo mimo področja observatorija in se odvisno od svetlobe spustilo na južni ali vzhodni del otoka.

Naš FotoPOTEP na Tenerife je kot ostali naši FotoPOTEPi zelo odprtega tipa. Nismo samo fotografi, kdor želi lahko ostane tudi na bazenu ali dan izkoriti za ogled povsem turističnih lokacij, trgovin, plaže...

Vsekakor pa bomo tudi za to našli dovolj časa. Torej v prvi vrsti fotografija in iskanje motivov. Kdor si želi malo več turizma pa tudi ne bo prikrajšan, saj si bomo glavne znamenitosti otoka prav tako ogledali.

 


 

e-FotoPOTEP Tenerife

Potek: 30 marec do 6 april 2014
Lokacija: južna stran otoka; predvideno Costa Adeje, Tenerife, Španija
Vodenje: Matjaž Intihar

Cena: 1099 evro
(cena velja na dan objave in se glede na avionske karte ali spremembo hotela lahko spremeni, želene čim prejšnje prijave).
V ceno je vključeno:
- Hotel: 3/4* (Costa Adeye ali Las Americas, zajtrk, mirno okolje, bazen, blizu obale, dvopostejna soba)
- Prevoz: Letalo (let iz Ljubljane ali enega od bližnjih letališč)
- Prevoz po otoku: Rent a car (vključen v ceno, 4 osebe v avtu ((lahko drugače-dogovor)), vozimo sami)
- Celodnevno vodenje po otoku, večerni pregled fotografij.

V ceno niso vključeni eventuelni vstopi v zabavišne parke, muzeje, izlet na ogled delfinov, kitov, gondola na El Teide, dodatna zavarovanja...

Doplačilo za enoposteljno sobo je odvisno od pridobljenega hotela / od 100 do 350 evro. Možen je tudi drugačen dogovor glede najema avta.

Zaradi rezervacij in številčno omejene skupino so želene čim prejšnje prijave

 


 


Prijave: http://www.e-fotografija.si/tecaji/#id350

 


 

Fotografije iz e-FotoPOTEPov Tenerife 2011 / 2012 / 2013

Matjaž Intihar, Ivo Pufič

Članek iz 1. FotoPOTEPa 2013 / Tenerife

Fotografija zaživi ob drugačni svetlobi. Na Tenerife bo treba kdaj tudi zgodaj vstati in počakati na sončni vzhod, kot na še zadnje sončne žarke, ki se potopijo v morje. Motive bomo odkrivali tudi takrat, ko bo sonce že za obzorjem. Boste videli, ne bo nam dolgčas. S fotografsko kamero bomo spoznali otok po dolgem in počez, fotografirali do kolen v morju, kot na 3000 metrih.


Otok sonca, sprostitve in fotografskih motivov.


Motiv, ki nam je vedno pred kamero. Gora El Teide. Do 2400m se bomo povzpeli z avtom. Dodatnih 1000m z gondolo. Če bomo dobili dovolilnice pa se lahko povzpnemo še na vrh, ki je visok kar 3718m.


Pogled na turistični del otoka pri obali in na goro El Teide. Foto: Ivo Pufič


Večji del otoka okoli gore El Teide, je nacionalni park pod zaščito UNESCA.


Že pred sončnih vzhodom bomo na najboljših lokacijah in pričakali prve sončne žarke. Foto: Ivo Pufič


Dobro jutro. Na višini preko 2000m kamor pridemo v manj kot eni uri so jutranje svetlobe dih jemajoče.


Tik pred sončnim vzhodom.


Če je pokrajina čez dan povsem običajna, pa v svetlobi sončnega vzhoda barve oživijo.


V jutranji svetlobi tla zažarijo.


Z gondolo pod vrh El Teide. Foto: Ivo Pufič


Pogled na južni del otoka iz 3600m. Foto: Ivo Pufič


Pogled na Tenerife iz sosednjega otoka Gomera. Foto: Ivo Pufič


Ceste so odlične in hitro nas popeljejo na nove lokacije. Foto: Ivo Pufič


Observatorij. Foto: Ivo Pufič


 Foto: Ivo Pufič


Na nove lokacije.


Peščena planota pod El Teide.  Foto: Ivo Pufič


Plaža blizu glavnega mesta Santa Cruz.


Motivi za fotografe, ki jim je ljubša arhitektura. Foto: Ivo Pufič


Santa Cruz. Foto: Ivo Pufič


Ko pade mrak. Foto: Ivo Pufič


Nočni posnetek proti pristanišču Santa cruz. Foto: Ivo Pufič


Ko se sonce spusti na obzorje. Foto: Ivo Pufič


 Večeri so namenjeni sončnim zahodom.


 Igra svetlobe.
 


 


Prijave: http://www.e-fotografija.si/tecaji/#id350

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com